İZMİR / TİRE - Tire Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçemiz

Merkez müdürlüğümüz 11.07.1969 tarihinde Dört Eylül İlkokulu´nun eski binasında faaliyete başlamıştır. Uzun yıllar bu binada çalışmalarını yürüten Müdürlüğümüz 06.12.1983 tarihinde mülkiyeti Belediyemize ait olan Yeni Mah. Belediye Hanı Caddesi´ndeki (günümüzde Belediye Zabıta ve Emlak Servisi olan) binaya taşınmıştır. Müdürlüğümüz Şubat 1992´ de yeni yapılan kendi binasına taşınmıştır ve halen faaliyetlerine burada devam etmektedir.

Hizmet binamız Müdürlüğümüze ait olup katı yakıtlı kalorifer ile ısınmaktadır. Hizmet binamız bodrum ve zemin katları üzerine iki kattan ibarettir. 2002 - 2003 Öğretim Yılı´nda binamıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşınmış olup bina müştereken kullanılmaktadır. Müdürlüğümüz Personel Kadrosunda 1 Müdür,  2 Müdür Yardımcısı, 8 Kadrolu Öğretmen, 2 Yardımcı Hizmetli ve 2 VHKİ Memuru bulunmaktadır. Ayrıca müdürlüğümüzce merkez ve köylerde açılan kurslarda Usta Öğreticiler, Emekliler, Kamu Personelleri ve Diğer Okullarda Görevli Öğretmenler görev almaktadır.

İLKE VE DEĞERLERİMİZ

► Çağdaş toplumun yaratılmasına yol gösteren Atatürkçü düşünceyi esas alırı

► Kursiyerlerin bilinçli ve üretken hale gelmesinin bizim çabalarımızla gerçekleşeceğine inanırız,

► Toplumun gelişmesinin ön koşulunun bireylerin bilinçli ve üretken hale getirilmesi olduğuna inanırız,

► Gerçek başarıya ekip çalışması ve ortak kararlarla varabileceğimize inanırız,

► Toplumun gelişen teknolojiye ulaşabilmesi için çalışırız,

► Çalışanların fikirlerine değer veririz,

► Eğitim-Öğretim çalışmalarının yanında merkezimizi tanıtım faaliyetlerine önem veririz,

► Başarının yolunun isteyerek ve severek yapmaktan geçtiğini biliriz,

► Çağdaş toplum olabilmenin kültür değerlerine bağlı, ancak gelişmelere açık olmakla mümkün olduğuna inanır ve bu doğrultuda çalışırız.

Yayın: 09.10.2014 - Güncelleme: 07.11.2022 14:31 - Görüntülenme: 1457